Boots för 56 kr

Vann dom här bootsen på budgivning, Tradera för 56 kr :) va inte meningen att jag skulle handla nå mer på länge men va gör man när priset är lågt på behöliga saker x) ? Hoppas bara att det är samma färg som mitt dressyrschabrak ;o

Följa med blicken..

Longerade Lingen på ängarna igår och vi båda två fick lära sig hur Lingen skulle "lyda" min blick :o
Han är hemskt rädd att jag ska gå bakom honom från vänster sida ( bara när selen är på ) och märkte då att han bara gick ett halvt varv i volt innan han slängde ut rumpan och gick in mot mig ( sedan han va travhäst antagligen). Linn sa då att "testa att kolla på hans rumpa istället för att fokusera på hans ansikte, ju längre fram mot ansiktet du kollar desto mer saktar han ner". Jo men visst, så va det :o Han gick hur fint som helst på volten utan att slänga ut rumpan, och när jag väl började närma mig ansiktet eller halsen med blicken saktade han av mer å mer och gav sig av in mot mitten som att det va ett komando att " kom till mig" .
Det är helt otroligt hur känsliga och hur öppna dom är för kominikationer , inte bara rörelser och rösten utan även andra saker som synen. NH värkar väldigt intressant och vill definivift lära mig mer och det värkar ju som att det inte spelar någon roll och ålder utan hästarna är ju hur smarta som helst ( inte för att jag har tvekat men...) , vill jätte gärna höra om era träningar och förslag om övningar. :D
Vinterpäls raggarn ;)

Catago

Tycker det finns mycket snyggt i märket Catago, eller? :)

Djuren i familjen

Kom på nu att jag har ju inte riktigt lagt ut några bilder på alla dom ludna i familjen ;) Vi gör såhär att vi räknar in Trollet där också , han är ju nästan min halva :)
Over Ling ( Som ni kanske vet , min alldeles egna häst :) )
Silver Troll
Zorro
Watzzon
Geisha
Cornetto

Passform på täcken

Har ett stort problem när det gäller att köpa täcken till Lingen, speciellt fleece täcken. Dom bara hänger framför bogen, hur tråkigt som helst. Det är ju inte så att man vill testa ny hela tiden heller för då skulle jag ju till slut gå i konkurs och det är inte min vilja. Jag är heller ingen sån som kan lägga ut hur mycket pengar som helst på saker så...
Han är ju ganska smal i helhet men ändå kanske bred hals, vet inte hur jag ska förklara men det är ju i alla fall väldigt svårt med täcken.
Någon som känner igen sig eller någon som har något tips på täcken med bra passform ?
I need some help :)

+ till Tradera.com

Skulle vilja sätta ett stort + på tradera. Där hittar man saker från böcker/kläder/häst-rid utrustning, precis allt man kan tänka sig. Om ni nu tänker, men usch , gamla begagnade saker är väl inget att snacka om men så är det absolut inte. Det är många nätbutiker som lägger ut helt nya produkter till budgivning. Som ett exempel så lade jag bud på min dressyr sadel där och fick den för bara 820 kr helt ny som egentligen skulle kostat runt 2500 kr! Så fynd kan man göra, absolut :) Så för er som vill hitta nya, udda och billiga produkter så är det nog tradera som gäller :) Rekommenderas stort för er som inte hittat dit ännu :)

Två matchande outfits

Aachenträns - Hööks 729 kr
Dressyrsadel Globus - Hööks 11 890 kr
Huva - Hööks 149 kr
Schabrak Golden Medal - Hööks 269 kr
Lindor - Horze 159 kr
Sammanlagt : 13 196 kr
Ridbyxor Daslö - Tattini.se 1419 kr
Ridväst CRW - Hööks 329 kr
Tävlingströja - Horze 639 kr
Ridhjälm hickstead - Hööks 1099 kr
Ridstövlar Arezzo Horsehead - Hööks 1599 kr
Allroundsporrar - Hööks 149 kr
Sammanlagt : 5234 kr

Delar av min utrustning...

Här har ni delar av min utrustning , men har även en westernsadel som jag inte har bild på :)
Kom gärna med frågor, är öppen för det flesta :)

Mina showmaster schabrak...

Två av mina dressyrschabrak :
(fast i dressyr)
Dom här två schabraken är väldigt olika varandra om jag får säga min mening. Det bruna har väldigt bra passform och speciellt med den där "urskärnngen" fram. Väldigt rekommenderat schabrak och det bruna är ju superläckert på brun häst kan jag lova :)
det lila där imot kan jag ju inte klaga på direkt men det blir lätt att framdelen (va man nu kallar det, super dålig på sånt) blir som en kupa innåt vilket inte är snyggt. Det blir de inte av det bruna då det ligger perfekt över manken och man slipper fixa schabraket hit och dit.
Men ändå två rekommenderade showmaster schabrak :)

Volt träning på ängarna

Som jag skrev i det förra inlägget skulle jag ut på en tur på Trollet. Eftersmóm han är så fruktansvärt stel så blev det lite volt träning uppe på ängarna och mamma gick med Lingen :) Trollet skötte sig jätte bra och det släppte faktiskt lite efter det lilla träninspasset, väldigt nöjd :)
Han går väldigt bra i högervarv men därav väldigt väldigt stel i vänster, funderar på att köpa glukosamin. Någon som har testat och vet hur effekten är och om det är bra ? Skulle vara till hjälp :)












Sen idag var jag ut med Lingen samma vända som jag tog med Trollet igår, Volt träning och lite galoppombyten på ängarna :) han är så dktig min lilla gubbe :)
Det är en stor skillnad mellan Lingen och Trollet. Lingen som är väldigt stor i rörelserna och Trollet som är som en myra och väldigt föriktig av sig, det är en hel omställning att rida dom vilket är roligt. Jaja, är väldigt stolt över dom båda, riktigt kul på ängarna dom här dagarna men imorgon ska jag operera öronen vilket gör att jag inte kan ha hjälmen på mig på ett tag. Kommer inte få rida på ungefär 2 veckor, jätte tråkigt.

Skriver mer någongång efter operationen när jag orkar :) Nu ska jag kypa i sängen, jag och mn nervisitet , godnatt :)



                                       

Brist på blogg upplägg

Har varit lite off på sistone, har inte haft någon lust alls att blogga eller sitta vid datorn över huvudtaget ;/
Ska snart ner och ta ut Trollet på en liten tur. Han är så fruktansvärt stel.
Skriver mer ikväll och hur allt gick och tänkte även lägga ut lite saker jag skulle vilja lägga tassarna på ;)
Återkommer :)

+++

Tar och pallrar mig ner till stallet för en ridtur och ser vart vädergudarna för mig och Lingen åt för håll i detta blåsväder, ska bli jätte intressant ;) Tur att moppen funkar så jag kan ta mig ner :)
Ha en bra dag :)

Vårstäd

Herregud vilken dag !! Nu känns det som vår. Våreldning på baksidan, mycket finare på gården och inte nog med att man känner sig nöjd över det så satte jag och pappa igång på moppen igår kväll :D livet är på topp och mot kvällen blir det en liten ridtur
Hejsvejs :)
/ Amanda

Ridbyxor

Älskar dom här ridbyxorna , bara fickorna gör det hela mycket mycket bättre :)
Och dom här lika så.. :)

Kvälls pyssel

Sitter hemma i soffan och putsar lite träns och kollar på Grey´s Anatomy :D
Imorgon är det friluftsdag och jag ska rida :) ska bli jätte intressant och kolla Lingens reaktion ;)
Skriver mer imorgon om ridturen , hej :)

Träningsverk

Nu bär det av mot stallet för en liten tur i det sköna vädret. Nackdelen är väl den att jag har sån sjuk träningsvärk i rumpan och låren efter styrka och kondition i skolan ;/   ska bli jätte intressant att komma upp, jippi !
Jag ska då ialf göra mitt bästa för upp ska jag ;)

Outfits

Tycker dom här setten är väldigt gulliga, fattas bara lindor till :)
Och även dom här med lindor är ju bara, mums för ögat ;) eller vad tycker ni ? :)

Kvällstur :)

Jag och Linn var ut på en kvällstur med dom två juvelerna igår. Jag på Trollet och Linn på Lingen, men den kombinationen tyckte inte Lingen om då han naffsa och la örona bakom mot Trollet för att jag pysslade om honom och inte Lingen, så gulligt.
Tyckte det va ett bra tecken på att man har en vän som tycker om en och att jag är hans och ingen annans. 
Min älskade gubbe :)
Bild tagen av Marica Lindberg , LindbergMarica.blogg.se  besök :)

Lite om mig själv

Eftersom att jag har skrivit att jag ska skriva en presentation om mig själv så ska jag väl sätta igång med att göra det :)
Ja, som vissa kanske vet så heter jag Amanda Wickman, bor i i den lilla byn Bjursås med min mamma, pappa och min lilla mini gris till syster, Elin. Mitt största intresse är djur och därefter har jag 2 kaniner, en katt, en hund och 1,5 häst och det är väl hästarna jag kommer skriva om mest här på bloggen :)
Jag är ingen som tävlar med min häst utan föredrar att rida i skog och mark men även lite små träning i dressyr och western :) Jag har ett varmblod (Lingen) som är min alldeles egen häst sen en nordsvensk (Trollet) som står i samma stall som jag tar hand om och rider.
Är det någon "viktig" informatin som jag inte har med som är intressant så är det bara att fråga, är öppen för nästan alla frågor :)
Hoppas att ni har fått ett litet hum om mig ialf :)
/ Amanda

***

För att ni som kanske framöver kommer läsa den här bloggen ska ha ett hum om vem jag är och hur jag lever i vardagen ska jag väl ta och göra en presentation om mig själv, men det gör jag imorgon då orken finns :)


Godnatt ♥

                      

Hiss eller Diss ?


Saker jag inte skulle säga nej till !

Nytt För Mig

Vart ska man börja. Det här är ju för mig helt nytt men försöker se mig själv i det hela. Har tänkt efter ett tag och tänkte att det skulle vara kul att ha någonstans att skriva om vardagen och om hästar.
Jag ska göra mitt bästa så får vi se vart det leder och om nu någon kommer läsa ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0